המטבח המזרח תיכוני מבוסס על תבלינים ועשבי תיבול שמעניקים לכל מנה את האופי הייחודי שלה. בניית מזווה תבלינים נכון היא הבסיס לבישול אותנטי וטעים.
התבלינים החיוניים
הווארג' הוא תערובת תבלינים צפון אפריקאית המכילה כורכום, פלפל אדום, כמון, כוסברה וקינמון. משמש במנות בשר ודגים, במיוחד בחריימה ובמנות מרוקאיות.
הזעתר מכיל אורגנו מיובש, סומק, שומשום קלוי ומלח. מושלם עם שמן זית ופיתה, ומתאים גם לתיבול ירקות צלויים.
הקמון הוא תבלין בסיסי במטבח המזרח תיכוני, משמש במנות אורז, בשר וקטניות. חיוני בהכנת קוסקוס וקובה.
הכורכום מעניק צבע זהוב ומשמש במנות אורז וירקות. מכיל חומרים פעילים בעלי תכונות נוגדות דלקת.
הסומק בעל טעם חמצמץ ומעניק צבע אדום יפה למנות. מושלם בסלטים ומנות עוף.
הפפריקה מגיעה במגוון רמות חריפות ומעניקה טעם מתוק או חריף בהתאם לסוג.
עקרונות שמירה
יש לאחסן תבלינים במקום יבש וחשוך, הרחק מחום ולחות. יש להחליף תבלינים טחונים כל 6-12 חודשים ותבלינים שלמים כל 2-3 שנים.
רכישת תבלינים בכמויות קטנות מבטיחה טריות והימנעות מבזבוז. מומלץ לקנות מחנויות עם תחלופה גבוהה של מלאי.
השימוש הנכון
קלייה קלה של תבלינים שלמים לפני הטחינה משחררת את השמנים האתריים ומגבירה את הטעם. הוספת תבלינים בשלבים שונים של הבישול יוצרת שכבות טעם מורכבות.
מזווה תבלינים מאורגן וטרי הוא המפתח להכנת מנות מזרח תיכוניות אותנטיות בבית.
טיפים למתחילים
התחלו עם התבלינים הבסיסיים – כמון, כורכום, פפריקה וקינמון. הדרגתי הרחיבו את המגוון בהתאם לטעמכם האישי. חשוב לטעום תבלינים לפני הרכישה כדי להבטיח איכות גבוהה. רכישה מחנויות מקומיות עם מחזור מהיר מבטיחה טריות מרבית. כדאי לנהל רישום של תאריכי רכישה ולהשתמש בשיטת "ראשון נכנס, ראשון יוצא" כדי למנוע התיישנות תבלינים.
למתכונים נוספים וסיפורים מהמטבח הישראלי, בקרו אותנו אתר של עדנה